Chat

De chat is bedoeld om als luisteraar rechtstreeks contact te hebben met de programmamakers. Onderling chatten is geen probleem, zolang het niet als storend ervaren wordt of afwijkt van de bedoeling van de chat. Op de chat gelden de algemene wettelijke regels en fatsoensnormen. Zorg ervoor dat de chat een plek blijft waar iedereen respect heeft voor de ander. Geef elkaar de ruimte en houdt een positieve vibe. Maak van de Chat een plek waar iedereen zich thuis voelt.

NAAR DE CHAT

Ben je nieuw op de chat? Lees dan eerst de huisregels hieronder. Klik daarna op bovenstaande button om door te gaan naar de chat. Maak daar een account aan door bij het inlogscherm te klikken op ‘schrijf je gratis in’. Volg de instructies op het scherm. Daarna ontvang je per mail een activeringslink. Klik op deze link om je account te activeren!

Door een account aan te maken op de chat ga je akkoord met onze huisregels

De chat is wegens veiligheidsredenen niet rechtstreeks gekoppeld aan deze website. Vandaar dat je voor de chat een aparte login aan dient te maken.

Er wordt regelmatig een chataccount aangemaakt door mensen die maar één keer, of zelfs nooit de chat gebruiken. Om te voorkomen dat deze een chatnaam bezet houden voor iemand anders, vervalt een chat account als het meer dan 30 dagen niet is gebruikt.

1. Gebruik op de chat je voornaam. Nicknames zijn niet toegestaan

2. Nieuw op de chat? Lees dan eerst een tijdje mee voordat je je mengt in discussies zodat je de energie van de andere chatters kunt aanvoelen.

3. De chat is bedoeld voor het contact met de programmamakers, dus het is niet de bedoeling om alleen maar te chatten zonder dat je luistert.

4. Gebruik geen grove taal of aanstootgevend gedrag. Bij bedreiging of discriminatie wordt aangifte gedaan en zullen je gegevens worden overgedragen aan de politie.

5. Je chatprofiel kan door andere chatters worden bekeken. Wees daarom voorzichtig met het vermelden van privégegevens in je profiel. Geef ook niet zomaar (E-mail) adres en telefoongegevens aan mensen die je nog niet goed kent.

6. Ga met respect om met moderators van de chat. Zij hebben de taak om de chat voor iedereen aangenaam te houden.

7. Houd het chatten bij het onderwerp van de uitzending (on topic) en geef anderen de ruimte om te chatten.

8. Wees voorzichtig met het gebruik van drugs of alcohol als je aan het chatten bent. Discussies kunnen, net als in het dagelijks leven, behoorlijk uit de hand lopen als je onder invloed bent.

9. Het is niet toegestaan om reclame te maken voor websites, bedrijven, therapeuten, en dergelijke tenzij het rechtstreeks met het onderwerp van de uitzending te maken heeft en enkel ter informatie is.

10. Om jouw veiligheid en die van anderen te waarborgen kunnen privéberichten eventueel door de chatbeheerder worden gelezen.

11. De chat is geen therapiegroep. Als je hulp nodig hebt, of met zware problemen kampt, bespreek dit dan persoonlijk met iemand buiten de chat.

12. Overtreding van de chatregels kan leiden tot een ‘Silence’ (zwijgen) of het verwijderd worden van de chat. Bij herhaling kan de moderator je IP adres definitief blokkeren.

Door het aanmaken van een account op de Radio Merlijn Chat ga je akkoord met bovenstaande voorwaarden.

Heb je de regels van de chat nog niet gelezen of is dit lang geleden? Neem ze dan eerst even door.

NAAR DE CHAT